Heeft u een project voor ons?

Gratis offerte

Gevelisolatie

Een goede isolatie is de dag van vandaag een must. Door de stijgende energiekosten, de opwarming van de aarde en de strengere Europese wetten omtrent isolatie, is iedereen genoodzaakt om energievriendelijker en duurzamer te leven. Een goed geïsoleerde woning is een grote stap in de juiste richting.

Een gevel langs de buitenzijde isoleren is een efficiënte isolatietechniek. Het biedt niet enkel kostenbesparende voordelen, maar ook de mogelijkheid om uw gevel een nieuwe look te geven. In samenwerking met onze fabrikant Willco Products bieden wij u de gepaste buitengevelisolatiesystemen en een brede waaier aan afwerkingsmogelijkheden aan.

WILLCO Isolatieysteem 3 – Standaard systeem

Dit is een systeem om bestaande of nieuwe muren te isoleren. Dit systeem is opgebouwd met de WILLCO Neopor Isolatieplaat (Lambda waarde 0,032).

Een wapeningsnet uit glasvezel en de nodige hoek- en stopprofielen zorgen voor de versteviging van het gehele systeem. De isolatieplaten worden verkleefd en uitgevlakt met een witte minerale kleef- en uitvlakkingsmortel Multilight Plus. Daarna volgt een voorstrijklaag voor een goede hechting van de eindlaag, hier heeft u de keuze uit verschillende sierpleisters (crepi).

WILLCO Isolatieysteem 4 – Hoog elastisch cementvrije systeem voor donkere kleuren.

Dit is een systeem om bestaande of nieuwe muren te isoleren. Dit systeem is opgebouwd met de WILLCO Neopor Isolatieplaat (Lambda waarde 0,032).

Een wapeningsnet uit glasvezel en de nodige hoek- en stopprofielen zorgen voor de versteviging van het gehele systeem. De isolatieplaten worden verkleefd met een witte minerale kleefmortel Multilight Plus, om de platen uit te vlakken gebruiken we de WILLCO Uitvlakkingsmortel. Door de pastalaag, die gekleurd wordt in de massa, is er geen voorstrijklaag nodig en kan de eindlaag onmiddellijk aangebracht worden. Bijkomend worden er nog 2 schilderslagen aangebracht met de WILLCO Nero Reflect verf, een UV reflecterende verf.

WILLCO Isolatieysteem 6 – Ecologisch brandvrij systeem, met geluidsisolerende voordelen

Dit is een systeem om bestaande of nieuwe muren te isoleren. Dit systeem is opgebouwd met de WILLCO Mineraalwol Isolatieplaat (Lambda waarde 0,040).

Een wapeningsnet uit glasvezel en de nodige hoek- en stopprofielen zorgen voor de versteviging van het gehele systeem. De isolatieplaten worden verkleefd en uitgevlakt met een witte minerale kleef- en uitvlakkingsmortel Multilight Plus. Daarna volgt een voorstrijklaag voor een goede hechting van de eindlaag, hier heeft u de keuze uit verschillende sierpleisters (crepi).

WILLCO Isolatieysteem Iso&Stripes – Isolatiesysteem speciaal om af te werken met steenstrippen

Dit is een systeem om bestaande of nieuwe muren te isoleren. Dit systeem is opgebouwd met de WILLCO Neopor Isolatieplaat (Lambda waarde 0,032).

Een wapeningsnet uit glasvezel en de nodige hoek- en stopprofielen zorgen voor de versteviging van het gehele systeem. De isolatieplaten worden verkleefd en uitgevlakt met een sterke minerale kleef- en uitvlakkingsmortel. Door de zware afwerkingslaag worden de isolatieplaten geplugd nadat het wapeningsweefsel werd aangebracht. De steenstrippen worden verkleefd via de ‘floating-buttering’ techniek waardoor de isolatieplaten en de achterkant van de steenstrippen een lijmlaag krijgen.

Voor dit systeem werkt Willco Products samen met Wienerberger, MBI en Heylen, op deze manier geniet u van een volledig gekeurd systeem.

Sierpleister/crepi

Een sierpleister, of soms beter gekend als crepi bestaat in verschillende kwaliteiten, structuren en kleuren. 90% van onze klanten kiest voor siliconenharssierpleister. Het bindmiddel van siliconenhars garandeert u namelijk een uiterst duurzaam resultaat.

Voordelen van WILLCO Siliconenharssierpleister:

1° Silicoonharssierpleister is superelastisch. Scheuren zijn hierdoor een uitzondering!

2° Silicoonharssierpleisters zijn water- en vuilafstotend en daardoor zelfreinigend. Stof en vuil spoelen dus samen met het regenwater weg.

3° Silicoonharssierpleister is hoog dampdoorlatend Uw gevel ademt, zodat vocht – van de keuken of badkamer – naar buiten kan. Schimmel krijgt geen enkele kans.

Bovendien is deze te verkrijgen in een eindeloos kleurengamma en in verschillende structuur, gaande van glad naar grof.

Wil je nog een stapje verder gaan, dan is er nog de Willco Plus kwaliteit – Willco Plus zorgt voor het ultieme resultaat: de sierpleister die extra lang proper blijft, tot 10 jaar lang zonder onderhoud. En dat zelfs onder de hardnekkigste omstandigheden. Het hydrofoob middel in dit additief maakt de crepi waterafstotend, het anti-algen product voorkomt groene aanslag. Met WILLCO Plus herleidt u de onderhoudsvereisten tot een minimum en blijft uw sierpleister schoner dan schoon!

Bezoek onze toonzaal om de verschillende mogelijkheden te ontdekken

Steenstrippen en keramische tegels

Kiezen voor een afwerking met steenstrippen, is kiezen voor een klassieke en vertrouwde look van baksteen. Om alle garanties en keuringen te kunnen bieden werkt onze fabrikant Willco Products samen met Wienerberger en kunnen nagenoeg alle gevelstenen, zowel handvorm, vormbak als strengpers gevelstenen, verwerkt worden tot steenstrippen. Ze behouden dezelfde voordelen en kwaliteiten zoals de vertrouwde baksteen.

Deze afwerking in steenstrippen kan perfect gecombineerd worden met een systeem die wordt afgewerkt met sierpleister

Kies je liever voor een ‘speciale’ afwerking? Durf voor een afwerking te gaan met keramische tegels. De opbouw is gelijklopend met die van de steenstrippen, maar biedt een totaal nieuwe look.

Grote tegelformaten zijn door hun gewicht niet mogelijk, we moeten steeds een advies inwinnen van de tegelfabrikant en een goedkeuring aanvragen bij onze fabrikant.

Kaleien

De dag van vandaag kiest men graag voor de mooie looks van een originele kalei, maar met de voordelen van een sierpleister.

Kaleien is een oude schildertechniek waarbij een dunne kalkmortel voorzien van kleurpigmenten met een blokkwast op de muren wordt aangebracht. Dit biedt een mooie textuur op de gevelsteen, zodat deze een rustieke look krijgt.

Met de WILLCO Vario kunnen we u de look van een kalei bieden met dezelfde water en vuilafstotende voordelen van sierpleister. Deze afwerking is hoog dampdoorlatend en beschermd de gevel van de natuurverschijnselen.

Gevelreiniging

Sierpleisters kennen intussen reeds een grote positieve evolutie doorgeen de jaren. Uiteraard zijn er al vele sierpleister meer dan 10 jaar oud en kunnen deze stillaan een onderhoudsbeurt gebruiken. Alsook zijn de oude types sierpleister veel minder bestand tegen vervuiling en algengroei.

Heeft uw gevel door de jaren zijn uitstraling verloren? Geen probleem wij kunnen elke type verontreiniging oplossen en dit met producten die veilig zijn voor de omgeving en milieu.

Alle aansluitingen die garant dienen te staan voor de waterdichting, worden gecontroleerd, alsook worden de kitvoegen uitgesneden en opnieuw voorzien.

Op deze manier geeft u uw gevel terug de uitstraling die hij verdient en krijgt hij zijn beschermende functie terug.

Aanvullende werken

Uw gevel heeft zowel bij nieuwbouw en renovatie meerde aandachtspunten nodig. Zo dienen plinten, raamtabletten en daken speciaal aangepast te worden.

Bij ons hoeft u niet op zoek te gaan naar verschillende aannemers om de werken voor ons te laten voorbereiden. Wij hebben de kennis en de mensen aan boord om dit volledig zelf te doen, zodat u geen extra kopzorgen hoeft te hebben. Gevels in stijl helpt u van A tot Z.

  • Plaatsen van een plintsysteem, bestaande uit: Blauwe hardsteen, Composietsteen, Trespa, Terrazo, enz…
  • Verlengen van waterkraan, dampkap doorvoeren, verwarmingsketel doorvoeren, enz…
  • Plaatsen van nieuwe venstertabletten in ALU of blauwe hardsteen
  • Uitbekleden van bestaande bakgoten en plaatsen van ALU dakrand
  • Plaatsen van alle zinkprofielen
  • Plaatsen van nieuwe afvoerbuizen
  • Schilderwerken van de gevels
  • Herlakken van uw buitenschrijnwerk in combinatie met uw gevelwerken.

WILLCO ProAttika Dakrandprofiel

Een onzichtbaar dakrandprofiel in combinatie met een buitengevelisolatiesysteem.

Een innovatief en revolutionair dakrandsysteem dat een grote meerwaarde biedt voor de minimalistische architectuur.

Het WILLCO ProAtikka Profiel maakt het mogelijk om met de afwerkingslaag van een WILLCO Buitengevelisolatiesysteem, zijnde een sierpleister of steenstrippen, tot boven aan de rand van het gevelvlak af te werken. Doordat de afwerkingslaag volledig doorloopt, creëren we de look van een dakrandloze gevel. Dit effect zorgt voor een strakke en exclusieve afwerking van de woning.

Gevels in stijl werkt hiervoor samen met een speciaal opgeleide dakwerker om uw systeem zorgenloos uit te voeren.

Neem hier een kijkje naar de opbouw en finale look van deze WILLCO ProAtikka profiel.

Trouwe partners